Woon-werktraject

Als Chica ga je wonen en werken bij Stichting Paard in Nood in Spanje. Je bent vrijwilliger met een eigen traject.

Stichting Paard in Nood is gevestigd in Almadén de la Plata, ruimt 50 km ten noorden van Sevilla. De finca (boerderij/manege) grenst aan een natuurreservaat (https://www.paardinnoodspanje.nl/). Laura Hoitsema en haar team van Los Caballos Luna zetten zich in voor verwaarloosde paarden en geven ze een tweede kans.

Bij Stichting Paard in Nood wonen en werken vrijwilligers, stagiaires en Chicas. Vooral in de zomer kan het druk zijn, vandaar dat we in teams werken.

Vrijwilliger met eigen traject

Je wordt ingedeeld in een team en draait mee in het rooster om de bijna 200 paarden te voeden, schoon te houden en te verzorgen. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden op de finca. Je krijgt een eigen rescue paard toegewezen dat past bij jouw karakter. Samen met je paard werk je aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, respect en vertrouwen.

Wonen

De vrijwilligers, stagiaires en Chicas wonen, eten en slapen óf op de finca óf in het Chicahuis in het dorp. Dit vergroot de team spirit en draagt bij aan discipline en verantwoording. We verklappen niet alles….heel veel wordt geregeld en georganiseerd , maar ook veel moet je zelf, met je team, regelen.

Een Chica woont, onder begeleiding, in Almadén de la Plata. In het Chicahuis zijn meerdere een- en tweepersoonskamers. De badkamer, woonkamer en keuken worden gedeeld. Natuurlijk is er internet! Boodschappen, koken en schoonmaken doe je aan de hand van een rooster.

Werk- traject

Bij aankomst in Spanje krijg je een gesprek met twee professionals: een individueel begeleider en Laura Hoitsema. Samen met hen bespreek je je wensen en leerdoelen voor de eerste twee weken. Deze weken zijn ook observatieweken. Je maakt kennis met je teamleden en je vaste begeleider in het team.

Iedere week worden je leerdoelen en voortgang besproken met je begeleider. Waar nodig wordt je programma aangepast. Je moet rekenen op een inzet van 32 uur/week op de finca en 8 uur/week voor jezelf, het schoonmaken van je kamer en de evaluatiegesprekken.

Halverwege het traject vindt een tussentijdse evaluatie plaats. Hoe gaat het met jou, je leerdoelen, je omgang met andere Chicas en vrijwilligers en natuurlijk je inzet voor de paarden? Ook na deze evaluatie kijken we of jouw persoonlijke programma aanpassing nodig heeft.

Aan het eind van het traject vindt de eindevaluatie plaats. Ben je klaar voor een zelfstandig leven in Nederland?

Hoe lang duurt een traject?

Dat hangt af van verschillende factoren. Wat zijn je leerdoelen? heb je de leerdoelen behaald? Wie of wat heb je nodig voor een zelfstandig leven in Nederland? Is dat allemaal al geregeld voor terugkomst?

Voor een goed resultaat gaan wij uit van een traject van minimaal drie maanden. Natuurlijk kunnen we met een traject van vier tot zes maanden je nog beter voorbereiden op jouw toekomst!